• 26 januari 2021

Valamis’ 2020 Highlights and Goals for 2021

Wanneer 2020 begon, wisten we niet dat het in veel opzichten een uitzonderlijk jaar zou worden. Ondanks alle ontberingen heeft het jaar ons veel geleerd, en het omvatte zelfs zijn aandeel in de hoogtepunten. Zonder verdere omhaal, laten we maar eens terugkijken naar hoe 2020 er bij Valamis uitzag.

2020 Highlights

Valamis heeft awards gewonnen en kreeg erkenning van topanalisten

“Valamis heeft in principe het moderne end-to-end leerplatform gebouwd waar elk bedrijf over droomt.” – Josh Bersin

Valamis bleef groeien en ontwikkelen

Interne campagne ”Plant Trees by Learning” gecombineerd leren & ontwikkelen met duurzaamheid en het aanmoedigen van valamasians om te leren.

Nieuw kantoor in India

Begin 2020 richtte Valamis een kantoor op in Jaipur, India, en verwelkomde nieuwe medewerkers en cultuur. Het managementteam bezocht Jaipur om de zaken op te zetten en om samen met onze nieuwe teamleden Holi te vieren voor de uitbraak van Covid-19.

Nieuwe research uitgebracht & deelgenomen aan vele virtuele evenementen

Valamisians waren gastsprekers op virtuele evenementen

3 papers published

A 9-part live stream series

Creating Learning for the New World of Work, guest-starring Laura Overton en anderen

10 webinars

6 videos

Welke lessen hebben we geleerd

Highlights in the year 2020 are few and far between, but it certainly has been a year of learning. That’s why we asked some of the Valamisians the question: “What have you learned this year?”

  • “Dit jaar heb ik veel geleerd over veerkracht en het concept van “posttraumatische groei”. PTG kan een herwaardering zijn van wat belangrijk is bij tegenspoed, of zoals Viktor Frankl zegt: “Als we niet meer in staat zijn om een situatie te veranderen, worden we uitgedaagd om onszelf te veranderen.”

    Katy Peters, Global Head of Marketing, USA

  • “Een van de dingen waar ik het meest van hield was samenwerking. Het was geweldig om samen te werken met Valamisianen over de hele wereld en samen te werken als een team om het gemeenschappelijke doel te bereiken om ons product beter te maken en klanten te helpen hun doel te bereiken.”

    Harish Kumar, Software Architect, India

  • “Ik heb geleerd hoeveel het voor mij betekent om mijn collega’s persoonlijk te ontmoeten.”

    Riina Siikanen, HRD Specialist, Finland

Hier is een thuiswerkende -emoji starterset

Samen ontwikkelen

  • 53 medewerkers zijn van rol veranderd door interne loopbaanontwikkeling
  • 8 deelnemers aan het interne mentorprogramma
  • 14 deelnemers aan interne technologie begeleiding, met als doel vaardigheden in onze kerntechnologieën te laten groeien
  • 12 ValamisTalks – presentaties van onze collega’s – gehouden gedurende het jaar. Onderwerpen waren o.a. klantcases, werkcultuur in verschillende landen en presentaties over design en marketing.

Valamis Nestors

Elke maand vieren we onze Nestors – de Valamisianen die al 3 of meer jaar bij het bedrijf zijn. Zij zijn de wandelende databanken die het bedrijf door en door kennen!

In 2020 hebben we het gevierd:

  • 1 persoon die al 15 jaar bij Valamis werk
  • 6 mensen die 10 jaar bij Valamis hebben gewerkt
  • 13 mensen die 5 jaar bij Valamis hebben gewerkt
  • 27 mensen die 3 jaar bij Valamis hebben gewerkt

Deelname aan Kilometrikisa

Het Valamis-team neemt traditioneel deel aan de Finse fietsuitdaging Kilometrikisa, die helpt om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar hebben de Valamisians fantastisch werk geleverd en meer kilometers gefietst dan enig ander jaar daarvoor!

Instagram-overnames

10 #ValamisTakeovers

Valbo travels

Vanwege Covid-19 is onze bedrijfsmascotte Valbo dit jaar thuis gebleven.

2020 bracht veel sociaal gedistantieerde gebeurtenissen met zich mee

  • Wijn & Schetsen
  • Pub Quiz
  • Yoga-pauzes
  • Koken Uitdaging
  • Mysterieus foto
  • Verrassingen op afstand

Onze populaire Wijn & Schetsen evenementen gingen dit jaar op afstand! Schildersmaterialen veranderden in potloden, en we hadden plezier in het tekenen van elkaar – en onze CEO Jussi, want waarom niet.

Nu is het bewezen: Je kunt ook op afstand een kroegquiz doen!

Onze collega’s in Jaipur organiseerden yogalessen op afstand voor ons allemaal. Een andere manier om een koffiepauze te houden!

De Valamis kookuitdaging inspireerde de Valamisians om hun specialiteiten gerechten thuis te koken en te decoreren met een bekend logo. Jammer dat we ze niet hebben kunnen proeven, het zag er heerlijk uit!

Onze traditionele, maandelijkse Mystery Picture wedstrijden gingen verder in Slack. Onderwerpen dit jaar waren onder andere “Raad eens hoeveel wc-papierrollen Valbo heeft”.

Om de geesten op peil te houden, werden de medewerkers van Valamis tijdens het afgelegen voorjaar behandeld met thee-, koffie- en chocolade geschenken die aan hun deur werden bezorgd.

2020 Valamis Statistieken

  • 238 nieuwe lessen

    238 nieuwe lessen gecreëerd in onze interne leeromgeving

  • 3300 bomen geplant

    3300 bomen geplant over de hele wereld met onze donaties

  • 1050 flessen bier

    1050 flessen Valamis bier DubbelOps gebrouwen (ja, we hebben ons eigen bier)

  • 1 nieuw kantoor

    1 nieuw kantoor in Jaipur, India.

  • 8 foto-uitdagingen

    8 foto-uitdagingen in Slack om het werk op afstand op te vrolijken

  • 188 aangepaste emojis

    188 aangepaste emojis werden gecreëerd – Valamisianen hebben gewoon veel gevoel over dingen

Terugblikkend

Eind 2019 heeft onze CHRO Maria Vihtkari een visie geformuleerd voor 2020:

“In plaats van groei is ons HR-doel voor 2020 om de organisatie te laten groeien in haar branche door het vinden van de beste rollen voor elke medewerker, de zorg voor alle medewerkers en het bereiken van operationele efficiëntie.”

-Maria Vihtkari, Chief Human Resources Officer

We hebben eind 2020 een vervolg gegeven aan Maria…

“Ik ben blij te kunnen zeggen dat ondanks de pandemie het doel dat we ons voor 2020 hebben gesteld, zich volgens plan heeft voltrokken. Door interne aanwervingen, loopbaanontwikkeling en team herschikkingen hebben we ons personeelsbestand en het bedrijf draaiende kunnen houden. In dit ongewone jaar hebben we speciale aandacht besteed aan het welzijn van onze medewerkers. Met name het vinden van nieuwe manieren om het geestelijk welzijn te ondersteunen heeft onze aandacht gehad.”

Volgens onze 2020 Employee Wellbeing & Satisfaction Survey is 92% van de werknemers van Valamis het eens of gaat het tot op zekere hoogte eens met de stelling dat het welzijn van de werknemers bij Valamis goed is geregeld.

De visie voor 2021

“Toen we in 2009 begonnen met de oprichting van Valamis, was het ons doel om een leeroplossing te ontwikkelen die het leren boeiender en productiever zou maken door gebruik te maken van meer gevarieerde leer benaderingen dan alleen formele, op cursussen gebaseerde opleidingen. Voor mij was het jaar 2020 een mijlpaal toen dit doel volledig werd gerealiseerd, aangezien Valamis is gerijpt en erkend als een uitzonderlijke end-to-end oplossing voor digitaal leren. Mijn visie voor het jaar 2021 is om deze aanpak maximaal te benutten en inspirerende discussies te voeren met onze klanten om het leerpotentieel in hun organisaties te maximaliseren.”

-Jari Järvelä, Head of Business Development

Een boodschap van onze CEO

“In 2020 hebben we grote sprongen gemaakt met onze processen en productontwikkeling en hebben we verschillende nieuwe klanten binnengehaald, waaronder onze eerste klant in Zuid-Amerika. De digitale leermarkt groeit snel en mijn voorspelling is dat de groei dit jaar alleen maar zal versnellen. De investering van Adelis Equity zal ons helpen om mee te groeien en een van onze doelstellingen voor 2021 is om ons personeelsbestand aanzienlijk te vergroten.”

-Jussi Hurskainen, CEO