Valamis actualiseert zijn focusgebieden voor duurzaamheid voor 2022

Amsterdam, Nederland, 30 november 2021. Valamis heeft hard gewerkt om haar focusgebieden en duurzaamheidsinitiatieven voor 2022 te actualiseren. In samenwerking met klanten en Responsia Quality Solutions heeft het veel duurzaamheidsinitiatieven in gang gezet. Deze omvatten de jaarlijkse veiligheidsaudits en het nieuwe beleid van zes maanden betaald zwangerschapsverlof voor alle Valamis-kantoren.

Valamis wilde ervoor zorgen dat haar aandachtsgebieden voor duurzaamheid duidelijk zijn en een positieve invloed hebben op werknemers, klanten en gemeenschappen.

“De kern van de duurzaamheid van een bedrijf wordt gevormd door de interne visie van het bedrijf en de visie van de klant te combineren. Rond deze inzichten kan het bedrijf een echt impactvol duurzaamheidsprogramma bouwen. Valamis was al voor onze samenwerking begonnen met het ontwikkelen van hun duurzaamheidsinspanningen. Door te luisteren naar de mening van klanten over duurzaamheid konden we de richting van het werk op het gebied van duurzaamheid verduidelijken en aanscherpen. Op deze manier is het gemakkelijker om het duurzaamheid werk te richten op zaken die waarde opleveren voor de klanten en het bedrijf, maar ook voor het milieu en de maatschappij”, zegt Niina Suuronen, Expert in Kwaliteit en Duurzaamheid bij Responsia Quality Solutions Ky.

Het project werd uitgevoerd in workshops met het managementteam van Valamis en door middel van onderzoeksinterviews met klanten van Valamis uit verschillende landen. Vanuit het oogpunt van de klant waren enkele van de belangrijkste gebieden van Valamis op het gebied van duurzaamheid: “Vermindering van het materiaalverbruik en de reisbehoeften van klanten met behulp van leren”, naast “Gegevensveiligheid en verantwoord gebruik van gegevens”.

Vanuit het oogpunt van het managementteam van Valamis werden de belangrijkste gebieden in duurzaamheid gevonden op het gebied van sociale duurzaamheid, het op een verantwoorde manier omgaan met gegevens en het toegankelijk maken van leren voor iedereen.

Als gevolg van de samenwerking heeft Valamis zijn aandachtsgebieden voor duurzaamheid geactualiseerd. De nieuwe aandachtsgebieden voor duurzaamheid zijn:

  • Verantwoordelijk en humaan werk
  • Milieuvriendelijke activiteiten
  • Klanten helpen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen
  • Gegevensbeveiliging en verantwoord gebruik van gegevens

U kunt meer te weten komen over de geactualiseerde focusgebieden en duurzaamheids handelingen van Valamis op de Duurzaamheidspagina.

“In mijn rol geloof ik dat de grootste individuele factor in het opbouwen van duurzaam ondernemen de keuzes zijn die individuen maken, en hoe het bedrijf hen ondersteunt in hun keuzes. Hoe we de keuzes en handelingen van de werknemer op het gebied van duurzaamheid begeleiden door middel van onze waarden, is een belangrijk onderdeel van de rol van een supervisor. Bij Valamis moedigen we mensen ook aan om te suggereren of er iets is wat we beter zouden kunnen doen of iets wat we momenteel doen dat op een meer verantwoorde manier zou moeten gebeuren”, zegt Maria Vihtkari, Chief Human Resources Officer bij Valamis.

Over Valamis

Valamis is een internationaal technologiebedrijf gespecialiseerd in cloud-gebaseerde digitale leeroplossingen die miljoenen lerenden, bedrijven en samenlevingen in staat stellen hun uitdagingen op te lossen met transformatieve leerervaringen. Valamis’ end-to-end leeroplossing omvat Valamis’ LXP, LMS, LRS, Content Authoring Lesson Studio, eCommerce, en uitgebreide integraties. Valamis creëert lange termijn waarde voor bedrijven en hun mensen door een strategische partner te zijn in leren en tegelijkertijd technologie en consultancy diensten te leveren in design, data science, technologie, corporate performance, en digitaal leren. Valamis is opgericht in 2003, heeft zijn hoofdkantoor in Finland en vestigingen in landen over de hele wereld.

Meer informatie over Valamis: Website | Openstaande vacatures bij Valamis | LinkedIn | Twitter