• 31 december 2019

Valamis 2019 – highlights en doelen voor 2020

Vorig jaar hebben we voor de allereerste keer een highlight-blog gedeeld. Een terugblik op het voorbije jaar, en een mooie gelegenheid om na te denken over alle uitdagingen en hoogtepunten die ons tezamen met hard werken hebben gebracht waar we nu staan als bedrijf.

16 jaar na onze bescheiden start in het Finse Joensuu verlegt Valamis nog altijd de grenzen van technologie en innovatie in leren. Hier zijn onze favoriete highlights van 2019 en doelstellingen voor 2020.

Highlights van 2020

Valamis kreeg awards en erkenning van topanalisten:

Overgenomen bedrijven, nieuwe vestigingen, nieuwe klanten en nieuwe medewerkers:

  • Valamis breidt vestigingen uit in Boston en Lappeenrantaa

Nieuwe features & nieuwe partnerschappen:

Valamis statistieken 2019

101 Slack emoji’s gecreëerd, waaronder:

Valbo, een poolvos.

Salamis, verwijst naar de 1 aprilgrap over onze naamsverandering

Een zwart gat, ter ere van de eerste foto ooit van een zwart gat, gemaakt in april

De Finse Matti, verwijst naar de cartoon “Finnish Nightmares

Party papegaaien in veel verschillende vormen

Nationaliteiten en talen

Er zijn 15 nationaliteiten en er worden 18 talen gesproken binnen het bedrijf.

Onze Valamissianen komen uit:

🇫🇮Finland 🇷🇺Rusland 🇳🇱Nederland
🇬🇧Verenigd Koninkrijk 🇺🇸Verenigde Staten 🇩🇪Duitsland
🇸🇪Zweden 🇷🇸Servië 🇭🇺Hongarije
🇮🇳India 🇳🇵Nepal 🇮🇷Iran
🇹🇭Thailand 🇨🇴Colombia 🇭🇰Hong Kong/China

Tijd in de sauna
11.024 uur doorgebracht in de sauna

Instagram takeovers
11 #ValamisTakeovers

3 nieuwe vestigingen

  • Amsterdam
  • Lappeenranta en Boston verhuisd naar nieuwere en grotere kantoorruimte

Reizen van Valbo
Onze bedrijfsmascotte is in 9 landen geweest.

Er was veel te vieren in 2019

  • Summer Party
  • Cooking Night
  • How about a marathon?
  • Annual Trip
  • Game Nights
  • Wine and Painting
  • Xmas Parties

This year the Valamis DevDay & Summer Party returned bigger than ever, bringing almost 200 Valamisians to exceptionally warm and sunny Joensuu. The first ever Valamis Games were held and winners (literally) crowned.

In January, we tried cooking Korean food together. It sure is tasty, and also surprisingly fun to cook – at least in this company.

Exercising is important for your physical and mental health – we get that. Valamisians took part in city runs, marathons, fatbiking events, ninja courses and many other sports events to stay sharp.

In 2019, Valamisians traveled to Riga to experience the beautiful old town, medieval castles, and Latvian cuisine.

Having some afterwork drinks, playing games, going to escape room, and enjoy stand-up. Who says no?

One of the new events in 2019 was Wine and Painting, which have proved surprisingly popular. The name says it all: you enjoy some good wine with friends while painting (or trying to paint) a picture. It’s fun, trust us.

Valamis organized Xmas parties and lunches in all offices. In the picture, Santa has come to the Joensuu HQ to share the gifts.

“Toen ik bijna 10 jaar geleden bij het bedrijf kwam, hadden we 20 werknemers. In juni 2019 hebben we onze 200ste medewerker aangenomen. In mijn werk heb ik dit jaar het meest te maken gehad met de aspecten groei en internationalisering. Voor mij is onze eerste internationale fusie het grootste hoogtepunt van het jaar 2019. In plaats van groei is ons HR-doel voor 2020 om de organisatie te laten excelleren in haar branche door voor elke medewerker de beste functie te vinden, zorg te dragen voor alle medewerkers en operationele efficiëntie te realiseren.”

– Maria Vihtkari, Chief Human Resources Officer

“Ik ben sinds januari 2019 verantwoordelijk voor het productmanagement, het productdesign en de productontwikkeling van Valamis. Ik heb er in het afgelopen jaar van genoten om andere Valamissianen van over de hele wereld te ontmoeten. Ook heb ik met een paar van ’s werelds grootste bedrijven ter wereld mogen werken en met hen gesproken over hun toekomstige behoeften voor wat betreft de ontwikkeling van vaardigheden van medewerkers. Ik heb een passie voor het verbeteren van het ontwerp van de klantgerichte service van Valamis. We zullen onze organisatie en processen blijven reorganiseren om onze klanten te ondersteunen. Onze visie voor 2020 is om ons te concentreren op de ontwikkeling van Valamis ter ondersteuning van de productiviteit en de meetbaarheid van het leren.”

– Pauliina Kulla, Chief Product Officer

Een bericht van onze CEO

Onze op data gerichte strategie heeft in 2019 veel positieve resultaten opgeleverd. Van over de hele wereld was er belangstelling voor de nieuwe architectuur in de belangrijkste productrelease van Valamis 4. We zullen in 2020 blijven groeien en onze eerste vestiging in Azië openen.”

– Jussi Hurskainen, CEO, Valamis